Windows 11 primește îmbunătățiri în Taskbar și Start Menu

Comparat celui din Windows 10, noul Start Menu și Taskbar din Windows 11 a trecut la un design minimalist, pierzând însă cam mult din funcționalitatea pe care Microsoft încearcă acum să o restabilească.

Spre exemplu, noul Taskbar din Windows 11  nu are un meniu dedicat pentru comanda clik-dreapta, direcționând în schimb utilizatorii în tab-ul cu setări relevante din cadrul meniului Settings. Surpriza cu adevărat neplăcută e că nici aici nu găsești mare lucru, opțiuni precum comutarea la un mini-Taskbar cu înălțime redusă sau posibilitatea de a alege un folder oarecare ca și meniu pop-up fiind de negăsit. Nici noul Start Menu nu este cu mult mai îmbietor, meniul transparent fiind înlocuit cu un fundal opac, pe care scurtăturile aplicațiilor sunt reprezentate cu icon-uri statice, în stilul Windows 7. Iar lista de aplicații nu mai este afișată în mod implicit, ci doar la activarea butonului All Apps, poziționat în colțul dreapta-sus.

Chiar dacă nu la fel de dramatică precum tranziția de la experiența Start Menu din Windows 7 la Ecranul de Start din Windows 8, remodelarea Start Menu conform unui stil de design ultra-minimalist reprezintă doar un nou episod în care Microsoft pivotează dintr-o extremă în alta fără un motiv sau justificare concretă, rămânând ca problema să fie corectată în timp.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *