Veste bună pentru cei care se ambiționează să folosească Windows 7: ce se întâmplă cu Chrome

Într-o manieră surprinzătoare, Google a revenit asupra unei decizii care vizează suportul pentru Windows 7. Momentan, vei putea folosi Chrome fără probleme.

De ceva timp, Microsoft a încetat să mai ofere actualizări pentru Windows 7 și încurajează toți utilizatorii să migreze la Windows 10. Situația este similară cu ceea ce s-a întâmplat cu Windows Xp în urmă cu câțiva ani. La fel ca atunci însă, foarte mulți utilizatori obișnuiți și corporații refuză să schimbe sistemul de operare, din varii motive. Compatibilitatea cu aplicații vechi fiind unul dintre motivele citate cel mai des.

Pentru că navigarea pe internet reprezintă unul dintre principalele motive pentru care folosești un PC în 2020, cei de la Google au venit cu o veste foarte bună pentru utilizatorii de Chrome pe Windows 7. Gigantul din Mountain View va continua să ofere actualizări popularului browser pentru șase luni în plus, față de data anunțată anterior.

În luna ianuarie a acestui an, Google a anunțat că va înceta să furnizeze versiuni noi de Chrome compatibile cu Windows 7, începând cu 15 iulie 2021. Cel mai probabil din cauza pandemiei, gigantul american a decis să revină asupra deciziei respective și a anunțat că va prelungi termenul până la data de 15 ianuarie 2022, cu aproximativ șase luni.

În comunicatul de presă care a însoțit acest anunț, Google a insistat asupra faptului că echipele IT au întâmpinat o serie stufoase de probleme în ultima perioadă. Din cauza obligativității de a lucra de acasă, dar și a altor probleme provocate de pandemie, actualizările legate de sistemele de operare nu s-au mai petrecut conform planului. ”Unele proiecte IT planificate nu au mai fost o prioritate”, au afirmat cei de la Google.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *