Parlamentul European face inca un pas important spre „dreptul la reparatii”

De cate ori ati patit sa va cumparati un produs, ca mai apoi sa aiba un mic defect? Ceva atat de neinsemnat incat sa il poti repara acasa, fara cine stie ce cunostinte. Totusi, sigiliul care anuleaza garantia ti-a bagat frica in oase si ai ramas 14 zile fara jucarie. Ei bine, fix asta isi doreste si Parlamentul European sa obtina prin „dreptul la reparatii”. Noul set de legi tocmai a primit un numar impresionant de voturi pozitive si astfel avem sansa sa il vedem aprobat in curand.

Initiativa include masuri prin care producatorii vor trebui sa includa instructiuni clare, usor de inteles cu privire la timpul de viata estimat pentru un produs si gradul de dificultate al reparatiilor la momentul achizitiei. Alta chestie pozitiva este obligatia de a oferi instructiuni de reparatii si piese de schimb atat atelierelor de reparatii cat si utilizatorilor care vor sa repare pe cont propriu produsele.

Va mai dura o vreme pana cand Comisia, alaturi de Parlamentul European vor avea un set de legi clare, insa chiar si in acest punct, toata treaba asta suna foarte bine. Personal, ma intreb cam ce limite vor fi, tinand cont ca multi utilizatori nu au nici competentele si nici uneltele necesare unei reparatii. Alaturi de asta este mai pui la socoteala si riscurile implicate si ai in fata o dilema foarte incalcita.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *