Nu vei mai descărca aplicații la fel pe Android: Google schimbă regulile, ce trebuie să știi

Google are o problemă cu aplicațiile pe care le distribuie prin intermediul Play Store. Multe dintre ele îți exploatează datele personale și folosesc o serie stufoasă de informații la care nu ar trebui să aibă acces. Din fericire, gigantul din Mountain View a decis să facă ceva în legătură cu asta.

Învățând ceva de la Apple când vine vorba de managementul permisiunilor de care au nevoie toate aplicațiile tale de pe mobil, Google a anunțat de ceva timp o schimbare în Play Store, magazinul virtual de care sunt dependenți toți utilizatorii de Android. În contextul în care de acolo îți descarci toate aplicațiile, compania americană a decis ca tot acolo să-ți servească și informațiile de care ai nevoie pentru a fi la curent cu datele personale pe care le expui fiecărui program.

Google schimbă Play Store, pentru binele tău

Mai avem de așteptat aproximativ jumătate de an până când noua secțiune din Google Play îți va afișa o serie de avertismente înainte să descarci fiecare aplicație. Acelea fac parte din noua secțiune de ”siguranță” (Safety) și vor fi atașate paginii de descărcare pentru fiecare aplicație pe care ți-o poți instala pe un telefon sau o tabletă cu Android.

Pentru context, Google a anunțat această schimbare în luna mai și pare foarte similară cu detaliile tehnice pe care ți le servește Apple în AppStore. Până acum, însă, oficialii companiei americane nu au fost foarte transparenți în ceea ce privește modul în care va fi implementată noua opțiune. Particularitățile modificării au ajuns online prin intermediul unei postări pe Android Developer blog.

Ideea este că, înainte să descarci un program, vei vedea o serie de date de la dezvoltatorul programului referitoare la informațiile pe care le colectează o aplicație. Așa vei putea să iei o decizie dacă merită sau nu să o instalezi, dacă te simți confortabil cu ce are nevoie de la tine. În plus, vei vedea particularități precum criptarea datelor sau dacă este potrivită pentru copii.

Google play store actualizare

Schimbarea va ajunge în Play Store în primul trimestru al anului viitor. Dezvoltatorii pot începe să declare aceste informații începând cu luna octombrie a acestui an până în aprilie 2022. 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *