Cum sa ascunzi un folder sau un fisier?

Ascunderea folderelor sau a fisierelor permite securizarea computerului si crearea de spatiu in plus in browserul fisierelor.

Iata cum puteti ascunde un folder sau un fisier:

Metoda 1: Windows

Stabiliti setarile folderelor. Pentru a va asigura ca fisierele ascunse nu apar, acestea trebuie setatate sa fie ascunse in optiunea Folder.

Navigati la fisier sau folder. Dati click dreapta pe fisier sau folder si selectati Properties (proprietati) din meniu. In sectiunea General, bifati casuta Hidden (ascuns) din partea de jos. Dati click pe Apply (aplica) si apoi pe OK.

Pentru ca fisierele si folderele sa redevina vizibile, deschideti Folder Options si selectati “Show hidden files and folders ” (arata fisierele si folderele ascunse). Dati click dreapta pe aceasta optiune si debifati casuta Hidden din fereastra Properties.

Metoda 2:  MS-DOS

Localizati fisierul sau folderul pe care doriti sa-l ascundeti. Va trebui sa tastati denumirea completa a fisierului pentru a-l ascunde. 

Schimbati atributul. Tastati “attrib +h c:\example\sample.txt”. Acest lucru va duce la ascunderea fisierului.  Pentru a face fisierul vizibil, tastati:  “attrib –h c:\example\sample.txt”.

Share Button