Aplicațiile Android vor rula mai fluid pe Windows 10 prin intermediul unei actualizări inedite – Primim funcția și pe dispozitivele non-Samsung?

Aplicația Your Phone din Windows 10 este o unealtă importantă pentru mulți utilizatori de telefoane Android, venind cu o mulțime de caracteristici utile. Aceasta a debutat inițial drept un simplu companion pentru terminalul mobil, dar a început să fie mai folositoare în urma ultimelor actualizări.

Astfel, aplicația a primit recent suport pentru rularea aplicațiilor și oglindire a ecranului. Acest serviciu ne permite să rulăm aplicații Android direct în Windows 10, prin intermediul Wi-Fi și Bluetooth, experiența fiind mai fluidă decât în cazul clasicelor emulatoare. Această funcționalitate a ajuns pentru prima dată pe telefoanele Samsung. Se pare că acum va primi o nouă actualizare care ne va permite să utilizăm mai multe aplicații Android în același timp. Inginerii Microsoft au confirmat deja că noul update va permite utilizatorilor inclusiv redimensionarea ferestrelor.

Momentan, când rulăm o aplicație Android în Windows 10, aceasta se deschide în mod portret, preluând forma de afișare smartphone-ului. În viitorul apropiat, unele aplicații își vor adapta conținutul în funcție de modificarea ferestrei de rulare. Eventual, vom putea rula și aplicații în full screen. Astfel, experiența de utilizare ar fi similară cu Windows Phone Continuum sau Samsung Dex. De exemplu, în urma accesării unei aplicații Android din suita Office, precum Microsoft Outlook, aceasta se va extinde pentru afișarea mai multor informații într-un format mai facil. Un bun exemplu este redat prin captura de ecran de mai jos, transmisă de către Microsoft.

Din păcate, utilizatorii vor avea nevoie de un telefon Samsung pentru a folosi funcția de oglindire a ecranului. Asta se datorează faptului că implementarea necesită integrare la nivel de OS, iar Microsoft a colaborat împreună cu Samsung pentru optimizarea pe telefoanele Galaxy. Nu se știe momentan dacă Microsoft plănuiește colaborarea și cu alți producători. Mai jos, regăsiți întreaga listă a smartphone-urilor Samsung compatibile. Acestea trebuie să ruleze cel puțin Android 9.0 și să aibă opțiunea “Link to Windows” activată.

“Majoritatea funcțiilor noastre funcționează cu mai multe dispozitive Android. Cu toate acestea, caracteristica necesită o integrare mai profundă a terminalului/sistemului de operare și am colaborat direct cu Samsung pentru optimizarea sa.”

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *