Un magnat chinez, producător al jocurilor Game of Thrones, a murit în ziua de Crăciun/Poliția din Shanghai a anunțat că Lin Qi a fost otrăvit, principalul suspect este un coleg din compania Yoozoo

Miliardarul chinez Lin Qi, fost președinte și director executiv al dezvoltatorului de jocuri Yoozoo, cunoscut mai ales pentru jocul de strategie Game of Thrones, a murit în ziua de Crăciun după ce ar fi fost otrăvit, potrivit Poliției din Shanghai, relatează BBC.

Lin Qi, în vârstă de 39 de ani, a fondat Yoozoo în 2009 și a condus cu succes compania în perioada în care industria de gaming a trecut prin schimbări majore în ceea ce privește jocurile pe telefon.

Mangatul chinez ar avea o avere de aproximativ 6,8 miliarde de yuani (960 milioane de lire sterline), conform listei Hurun a celor mai bogate persoane din China.

Nu se cunosc prea multe detalii, însă potrivit poliției din Shanghai, principalul suspect ar fi un coleg din compania Yoozoo, identificat doar cu numele său de familie Xu. Presa locală relatează că ar fi vorba de Xu Yao, care conduce divizia de producție a filmelor în cadrul Yoozoo.

Compania a transmis propriile comunicate de presă, în primul susținând că Lin Qi s-ar fi internat la spital pentru că nu se simțea bine, dar se afla în stare stabilă. Vineri, lucrurile au luat o turnură dramatică, compania anunțând că fondatorul său a murit.

Un mesaj emoționant al companiei a fost postat pe microblogul oficial de Weibo: “Adio, tinerețe. Vom fi împreună, vom continua să fim buni, să credem în continuare în bunătate și să continuăm lupta împotriva a tot ce e rău”.

Postarea a atras mii de comentarii, subiectul fiind văzut de mai mult de 290 de milioane de ori pe Weibo.

Potrivit speculațiilor din presă, Lin Qi ar fi fost otrăvit cu un ceai pu’er, o băutură fermentată chinezească.

Sursa foto: Yozoo Games/Facebook

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *